Afbeelding bij het artikel Follow the money

12 feb

19.30

Follow the money

Stenden
8,- p.p.
Bestel Tickets

Waarom dingen gaan zoals ze gaan

Om te begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan is het vaak voldoende om het spoor van het geld te volgen. Dat idee zit achter 'Follow the money', platform voor onderzoeksjournalistiek. Eric Smit, hoofdredacteur en mede-oprichter van dit platform, spreekt op deze avond over de wondere wereld van het geld en de allesbepalende (?) rol die het geld speelt in onze maatschappij.

Smit zal eerst kort ingaan op de monetaire aspecten van geld en op de vraag 'Van wie is ons geld eigenlijk?" Daarna gaat hij, aan de hand van zijn ervaringen bij Follow the money, dieper in op het belang van een onafhankelijke journalistieke 'macht' in een democratische samenleving. Daarbij zal volop aandacht zijn voor aansprekende cases die nog vers in het geheugen liggen, maar ook voor zaken die dan actueel zijn en voor geldverhalen die over Noordoost-Nederland gaan.

Eric Smit (1967) studeerde Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke carrière bij het maandblad Quote. In 2011 publiceerde hij samen met een tot inkeer gekomen tussenpersoon een hulpboek voor mensen met woekerpolissen: 'Woekerpolis, hoe kom ik er vanaf?' Voor het onderzoek naar de schimmige overname van crematiebedrijf De Facultatieve door VVD-partijvoorzitter Henry Keizer werd hij samen met Kim van Keken verkozen tot journalist van het jaar 2017. Smit, die in 2016 de wintereditie van de Slimste Mens won, is een veel gevraagd spreker. Zijn podcasts zijn te beluisteren via

https://www.ftm.nl/auteur/eric-smit 

De foto van Eric Smit is gemaakt door fotograaf Bob Bronshoff 

Bestel Tickets

Al een ticket besteld?

Dan kun je hier je gegevens aanpassen. Je kan daar o.a. je ticket, het aantal deelnemers of je contactgegevens veranderen.

Voor een vaste prijs beleef je:

een inspirerend avondje uit

met vooraf koffie & thee

en een hapje en drankje achteraf