Afbeelding bij het artikel De wereld van Mark Hemel

08 apr

19.30

De wereld van Mark Hemel

Stenden
8,- p.p.
Bestel Tickets

Architect van de Canton toren in Guangzhou China

In 2004 won Mark Hemel de internationale prijsvraag voor het ontwerp van een 600 meter hoge toren in Guangzhou in China. De bouw begon in 2007 en de Canton toren werd in 2010 geopend.  

Belangrijke elementen in het ontwerp zijn: kolommen, ringen en beugels. De toren heeft 37 verdiepingen en 2 kelderverdiepingen. Op een hoogte van 170 meter begint de 'Skywalk', een spiraalvormige trap in de open lucht die omhoog gaat tot 200 meter. Een overdekte publieke sterrenwacht ligt 449 meter boven de grond. Daar weer boven, op 488 meter ligt 's werelds grootste en hoogste openlucht observatiedek. De toren licht op door zevenduizend ledlampen. 

Hij vertelt zijn verhaal over de bouw van de toren en wat het betekent om internationaal architect te zijn.

Ir. Mark Hemel is in 1966 geboren in Emmen en opgegroeid aan de Veenkampen. Zijn middelbare schoolopleiding heeft hij aan de Gemeentelijke Scholengemeenschap (GSG) gevolgd. Daarna studeerde hij aan de Technische Universiteit Delft. Mark Hemel is directeur van Information Based Architecture (IBA), met kantoren in Amsterdam en Guangzhou (China). Hij heeft acht jaar les gegeven aan de Architectural Association in Londen, aan de Hong Kong University, de Chinese University of Hong Kong, in Göteborg Zweden en aan de Technische Universiteiten van Eindhoven en Delft in het Environment & Energy Program. 

Bestel Tickets

Al een ticket besteld?

Dan kun je hier je gegevens aanpassen. Je kan daar o.a. je ticket, het aantal deelnemers of je contactgegevens veranderen.

Voor een vaste prijs beleef je:

een inspirerend avondje uit

met vooraf koffie & thee

en een hapje en drankje achteraf